Segélyvonal(8:30-16:00)
00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
TovĂĄbb a kosĂĄrba

Hogyan cserélje ki a tömítést a mƱanyag ablakban

Az ablakkeretben Ă©s a szĂĄrnyban lĂ©vƑ tömĂ­tĂ©sek idƑvel elveszĂ­tik rugalmassĂĄgukat, fokozatosan merevednek Ă©s megkemĂ©nyedhetnek, akĂĄr le is morzsolĂłdhatnak. Annak Ă©rdekĂ©ben, hogy a hideg levegƑ ne fĂșjjon be a lakĂĄsĂĄba a rĂ©gi tömĂ­tĂ©sen keresztĂŒl, cserĂ©re van szĂŒksĂ©g. Erre önĂĄllĂłan is kĂ©pes.

Utasítåsok: A tömítések cseréje PVC ablakokon

  1. VĂĄsĂĄroljon Ășj tömĂ­tĂ©st, az ablakprofil tĂ­pusĂĄnak megfelelƑen, lehetƑleg kĂ©rdezze meg a szĂĄllĂ­tĂłt, akitƑl az ablakokat vĂĄsĂĄrolta. SokfĂ©le tömĂ­tĂ©s lĂ©tezik a piacon (kĂŒlönbözƑ mĂ©retek, tĂ­pusok – nem szĂĄmĂ­t, hogy a keret vagy a szĂĄrny tömĂ­tĂ©sĂ©rƑl van-e szĂł (az ĂŒveg alatt a szĂĄrnyban), tovĂĄbbĂĄ egyes profilok hegesztett/ragasztott tömĂ­tĂ©sekkel rendelkeznek, ami mĂ©g nehezebbĂ© teszi a megfelelƑ tĂ­pusĂș Ă©s mĂ©retƱ tömĂ­tĂ©s kivĂĄlasztĂĄsĂĄt). Ha rossz tömĂ­tĂ©stĂ­pust / mĂ©retet vĂĄlaszt, a szivĂĄrgĂĄsi problĂ©ma nem oldĂłdik meg. Kisebb mĂ©ret esetĂ©n az ablaktömĂ­tĂ©sek tovĂĄbbra sem fogjĂĄk elvĂ©gezni a feladatukat. Ha a tömĂ­tĂ©s nagyobb, akkor mĂ©g a nyĂĄri ĂŒzemmĂłd beĂĄllĂ­tĂĄsakor is megsĂ©rĂŒlhet a kilincs vagy akĂĄr a szerelvĂ©nyek. EzĂ©rt, ha nem szĂĄz szĂĄzalĂ©kig biztos abban, hogy megfelelƑ tĂ­pusĂș tömĂ­tĂ©ssel rendelkezik, javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez. 
  2. KĂ©szĂ­tse elƑ a szĂŒksĂ©ges eszközöket: spatulĂĄt, szappanos vizet, ruhĂĄt, zsĂ­reltĂĄvolĂ­tĂłt, ollĂłt Ă©s nyomĂłkereket a tömĂ­tĂ©s benyomĂĄsĂĄhoz.
  3. Óvatosan hĂșzza ki a rĂ©gi tömĂ­tĂ©st a horonybĂłl ujjaival vagy egy spatula segĂ­tsĂ©gĂ©vel  (ez vonatkozik a behelyezett tömĂ­tĂ©sekre, ragasztott tömĂ­tĂ©seknĂ©l jobb, ha kapcsolatba lĂ©p a szervizzel). Ügyeljen arra, hogy ne sĂ©rtse meg az ablakprofilt.
  4. HasznĂĄljon szappanos vizet Ă©s ruhĂĄt  az ablakprofil alapos tisztĂ­tĂĄsĂĄhoz azokon a helyeken, ahol a tömĂ­tĂ©s volt. EzutĂĄn zsĂ­rtalanĂ­tsa a  profilt zsĂ­reltĂĄvolĂ­tĂłval Ă©s hagyja megszĂĄradni.
  5. MĂ©rje meg a tömĂ­tĂ©s szĂŒksĂ©ges hosszĂĄt, az EPDM tömĂ­tĂ©s a sarkokban hajlik, mĂĄs tĂ­pusok szegmensekre oszlanak.
  6. Óvatosan helyezze be az Ășj tömĂ­tĂ©st a horonyba. Ezt manuĂĄlisan vagy a nyomĂłkerĂ©k segĂ­tsĂ©gĂ©vel teheti meg. GyƑzƑdjön meg arrĂłl, hogy a tömĂ­tĂ©s megfelelƑen illeszkedik, Ă©s teljes hosszĂĄban illeszkedik a profilhoz. NyĂșjtsa ki kissĂ© a tömĂ­tĂ©st a sarkoknĂĄl, hogy megbizonyosodjon arrĂłl, hogy megfelelƑen illeszkedik.
  7. ZĂĄrja be Ă©s nyissa ki többször az ablakot, hogy megbizonyosodjon arrĂłl, hogy sehol sem akad vagy sĂșrlĂłdik, Ă©s hogy az ablak gond nĂ©lkĂŒl nyĂ­lik Ă©s zĂĄrĂłdik.

Javaslatok a tömítés karbantartåsåra

Ügyfeleink gyakran fordulnak hozzĂĄnk karbantartĂĄssal kapcsolatos kĂ©rdĂ©sekkel, mint pĂ©ldĂĄul ez: Hogyan kezeljĂŒk a mƱanyag ablakok tömĂ­tĂ©sĂ©t? Javasoljuk, hogy a karbantartĂĄsi kĂ©szlet rĂ©szĂ©t kĂ©pezƑ szilĂ­cium-dioxidot legalĂĄbb  Ă©vente egyszer (lehetƑleg Ă©vente kĂ©tszer) puha ruhĂĄval vigye fel a tömĂ­tĂ©sre. A kezelĂ©s utĂĄn a tömĂ­tĂ©s hajlĂ­thatĂł Ă©s nedvessĂ©gtaszĂ­tĂł marad. NyĂĄron megakadĂĄlyozza a tömĂ­tĂ©s tapadĂĄsĂĄt Ă©s tĂ©len a profilhoz valĂł fagyĂĄst. 

EzenkĂ­vĂŒl a nyomĂĄs helyes beĂĄllĂ­tĂĄsa segĂ­t meghosszabbĂ­tani a tömĂ­tĂ©s Ă©lettartamĂĄt. 
 
Jak vyměnit těsněnĂ­ plastovĂœch oken

Nem menj sehová, van belƑle elegendƑ

KarbantartĂĄs Ă©s szabĂĄlyozĂĄs
Hogyan tisztítsa a fehér ablaktokot?

Hogyan tisztítsa a fehér ablaktokot?

Hogyan Ă©s mivel ajĂĄnlott tisztĂ­tani a mƱanyag ablakok fehĂ©r kereteit?


Teljes cikk
KarbantartĂĄs Ă©s szabĂĄlyozĂĄs
Hogyan elƑzze meg az ablakok párásodását

Hogyan elƑzze meg az ablakok párásodását

A pĂĄrĂĄs ablakok sok hĂĄztartĂĄsban gondot okoznak, leggyakrabban az Ășj


Teljes cikk