00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Hogyan fogjon hozzá az ablakok bontásához?

Akár műanyag, akár régebbi ablakokat tervez bontani, mindenképpen szüksége lesz néhány tanácsra a folytatáshoz. De kezdjük a legfontosabb dologgal - soha ne szerelje le a régi ablakokat, amíg nem érkeznek meg az újak, és nem ellenőrzi, hogy illeszkednek-e.

Miért csinálja önerőből?

Ennek fő oka a pénz megtakarítása és  az eltávolítás lehető legkíméletesebb végrehajtása. Átlagosan a régi faablakok bontásának ára körülbelül 1300 HUF / folyó méter, így több tízezer forintot takarít meg, és nagy valószínűséggel csökkenti a falazat beépítésének költségeit is. Természetesen nem mindig kíméletesen eljárni, ez a környező falazat állapotától függ, de legalább a saját kezébe veheti az irányítást.  

Hogyan készüljünk fel az ablakcserére?

  • Először is biztosítson elegendő helyet az ablakok és ajtók körül, legalább 1 métert.
  • Fedje le a bútorokat, a padlót, a lámpákat, a radiátorokat. Ideális esetben ürítse ki a helységet, mert a szétszerelésből származó por általában jelentős mennyiségű, így minél kevesebb bútor marad a szobában, annál könnyebb lesz utána takarítani.
  • Készítse elő a szükséges szerszámokat, például feszítővasat, kalapácsot, csavarhúzót, faéket, vésőt, fűrészt vagy sarokcsiszolót (az acélablakokhoz). Ne feledkezzen meg a munkakesztyűről és a védőszemüvegről sem. 
Pénzt takaríthat meg, ha saját maga bontja le az ablakokat és ajtókat

Az ablakok és ajtók bontása lépésről lépésre

1. A szárny eltávolítása:
  • Távolítsa el a szárnyat a keretből. 
2. A keret eltávolítása:
  • Mindig belülről bontsa le, mivel a homlokzat falazatba beépítése igényesebb, mint a belső falazat. 
  • Vágja le a keretet fűrésszel, acélablakok esetében sarokcsiszolóval. Több helyen is bemetszésre lesz szükség, beleértve a tokosztókat is.
  • Vésővel lazítsa meg a falazat és a keret közötti csatlakozást, vagy használjon bontókalapácsot.
  • A karmantyúra támaszkodó fadarabon keresztül feszítővassal szabadítsa fel a keretet a karmantyúból. Próbálja meg a lehető legkisebb mértékben károsítani a környező falazatot.
  • Bontás után óvatosan tisztítsa meg a lyukat a portól, távolítsa el a nagy egyenetlenségeket, hogy optimális csatlakozócsatlakozása legyen, és kellően be tudja illeszteni a külső és belső ablakfilmeket

A régi ablakok lomtalanítása csere után

Ha a régi ablakok még mindig használhatók, akkor például üvegház vagy gyermekek kerti házának gyártásához használhatók. A keretek vintage dekorációk, például képkeretek készítésére is felhasználhatók.
Leggyakrabban azonban a régi ablakok gyűjtőudvarokba kerülnek, ahol általában külön kell válogatni a keretet az üvegtől. 
Régi ablakok szétszerelése - tok és keret. Néha várni kell.

Nem menj sehová, van belőle elegendő

Beszerelés önerőből
Házépítés saját kezűleg - a beépítési nyílások előkészítése és lemérése

Házépítés saját kezűleg - a beépítési nyílások előkészítése és lemérése

Az ablakok méretének lemérésekor figyelembe kell venni, hogy a nyílás…

Teljes cikk
Beszerelés önerőből
Házépítés saját kezűleg - a nyílászárók listája

Házépítés saját kezűleg - a nyílászárók listája

Minden építkezés egy projekttel kezdődik, enélkül ma még építési…

Teljes cikk