00 HUF
Összesen0 HUFexkl. MwSt.
Tovább a kosárba

Hogyan hűtsük le a belső teret nyáron? Szellőztessen reggel és este

Senki sem akarja, hogy kellemetlen harminc fok legyen az otthonában. Az ablakok helyes nyitása és zárása + megfelelő árnyékoló tartozékok használata jelentősen segíthet a túlmelegedés ellen.

Ablaknyitás: mikor és hogyan?

Szellőztessen reggel, este és éjszaka

Csukja be az ablakokat a nap legmelegebb szakaszaiban (általában déltől késő délutánig). Az ablakok kinyitásának legjobb ideje éjszaka és kora reggel, amikor a külső hőmérséklet általában a legalacsonyabb. Reggel és éjszaka a nap folyamán felhalmozódott hőtől könnyebben szabadulhat meg, és kihasználhatja a hűvösebb levegőt a belső tér hűtésére.

Huzat a szobák között

Hozzon létre huzatot az ablakok megnyitásával a ház vagy lakás ellentétes oldalain. A levegő mozgása támogatja a gyors és hatékony szellőzést, és segít hatékonyabban csökkenteni a hőmérsékletet.
Hogyan használjuk a belső teret a belső tér hűtésére - függönyök

Egyéb tippek

Reluxák és rolók

A közvetlen napfénynek kitett ablakok üvegházakként működhetnek, és csapdába ejthetik a belső hőt. Ezért az árnyékoló kiegészítők – reluxák és rolók – segítenek a túlmelegedés ellen, ám hatékonyabb, ha az ablakon kívül vannak.  

Szigetelés

Győződjön meg arról, hogy az ablakok jól be vannak zárva. Az ablakok és ajtók jó szigetelése döntő fontosságú, mert minimalizálja a meleg levegő beárímlását.

Ventilátorok

Használjon mennyezeti vagy asztali ventilátorokat a jobb légáramlás érdekében. Este helyezze a ventilátort a nyitott ablak elé, hogy segítsen hűvösebb levegőt bejuttatni.

Természetes hűtés

Ültessen fákat vagy magasabb cserjéket az ablakok közelében, hogy árnyékot hozzon létre és segítsen csökkenteni az ablakfelületek hőmérsékletét.

Légkondicionálás

Ha van légkondicionálója, csukja be az ablakokat, hogy megakadályozza a hideg levegő távozását. Mobil légkondicionálás esetén tanácsos ablaktömítéseket vásárolni.

Fényvisszaverő fóliák

Vigyen fel fényvisszaverő fóliát az ablakokra, ami segít csökkenteni a belső térbe behatoló hőmennyiséget. Az öntapadó fóliák is részben

Nedves függönyök, lepedők és törölközők

Áztassa a függönyöket hideg vízbe, alaposan csavarja ki, majd akassza vissza őket. Ez csökkenti a bejövő levegő hőmérsékletét és növeli a helyiség páratartalmát. Használhat nedves lepedőt is, amelyet a nyitott ablak elé lógathat fel, vagy nedves törölközőket helyezhet el a szobákban.
Hogyan használjuk a belső teret a belső tér hűtésére - redőnyök

Nem menj sehová, van belőle elegendő

Ösztönzés
Mit tegyünk az ablakokba függöny helyett? Íme 8 alternativa

Mit tegyünk az ablakokba függöny helyett? Íme 8 alternativa

A függöny már nem az egyetlen módja az ablakok lefedésének és a fény…

Teljes cikk